top of page

BERGEN BEAT CLUB

Slik begynte det...

Møtet i Godvik 29 juni 2005, på Jan Bergs kontorer, var et resultat av en ringerunde til gamle musikere, publikum  og venner fra musikkmiljøet i Bergen på 60 tallet. Lister ble laget over mesteparten av de som hadde bidratt til musikklivet i og rundt Bergen gjennom stort sett hele 60 tallet. Det var mange.

Regissøren bak det hele var Jan Heggernes – aktiv musiker og trommis på 60 tallet med årelange meritter med grupper som Diamonds, Bergenhus, og Sponk.

 

 

En sterk og intens jakt på  folk på denne listen – førte til dette møtet i juni 2005, hvor 16 mennesker møtte opp – og i de par timene dette sto på var det helt åpenbart at der var et sterkt, felles ønske om å komme sammen igjen, mimre litt, gjenoppta gamle vennskap, etablere nye, finne frem instrumentene som støvet ned på loft, i boder, på gjesterommet eller i kjelleren.

 

Fra musikernes side var det, som ventet,  100 % menn som stilte, vi kjente raskt igjen kjære, dyktige, fordums ikoner og andre mer ukjente, men like dedikerte ”spillegutter” med samme lyst til å se et klubbmiljø i Bergen som kunne ivareta musikken, friske opp minnene og gjenskape stemningen fra musikkmiljøet på 60 tallet, da de alle var med på å skape musikkhistorie ved å være en aktiv del av den aller første ”Bergens-Bølgen”.

Det feminine innslaget på dette første møtet var meg selv, og selv om jeg var helt alene i denne ”ulveflokken” – så var dette noe jeg aldri ville vært uten – det var rett og slett fantastisk.

 

Sjelden har jeg vært tilstede på noe møte eller samling med en slik entusiasme, engasjement og ekte interesse for saken.

Forslag om innhold, formål, paragrafer og regler kom som perler på en snor – og det var en kompetent gjeng med mye å tilføre  og mye å gi og ikke minst dele.

 

Der ble ned satt en arbeidsgruppe som besto av Jan Heggernes, Jan Berg og meg selv.

Vi tok oss av klubbens spede eksistens – og mellom den 29 juni og frem til åpningskvelden 5 september jobbet vi med sted å være, regler og paragrafer , engasjering av underholdning, pratet med utallige engasjerte mennesker , sendte ut innbydelser, etc. etc.

 

I forkant av den første klubbkvelden ble der avholdt klubbens første årsmøte og styre ble valgt.

 

På møtet i Godvik – ble det bestemt at vi som var tilstede skulle tildeles de første 16 medlemsnumrene.

Fordelingsnøkkelen gikk på fødselsdato – og uten å røpe alder og dato – så  resulterte dette spennende prosjektet i en fantastisk medlemsrekke – som så slik ut:

 

Medlem nr.:

1 Arne Brakstad (Pluggen)  - død 2017

2 Sverre Faaberg (Davy Dean) 

3 Arne Robert Olsen/Gunnar Knudsen * GK død 2013

4 Tore P Olsen

5 Berit S Faaberg

6 Leif Johan Larsen

7 Kjell Olsen

8 Ove Larsen

9 Helge Christiansen

10 Jan Heggernes

11 Terje Matre

12 Audun Aadnevik

13 Jan Berg

14 Romar Ekerold

15 Gunnar Johannesen – død 2016

16 Helge Mjøs

 

Der har vi altså pionerene og begynnelsen på et klubbeventyr.

Medlem nr. 3 har sin spesielle historie.

Tilstede på stiftelsesmøte var Arne Robert Olsen som fikk medlemsnummer 3.

Da Gunnar Knudsen (legendarisk musiker fra 60 – 70 tallet fra bl.a. Diamonds) ) dukket opp i klubben med en tydelig og mangeårig Parkinson-lidelse – men til tross for dette stilte på scenen med et originalt Diamonds – så rørte dette så mange av oss – og for Arne Robert var det bare  en ting å gjøre – han ga sitt medlemsnummer 3 til Gunnar, som en æresbevisning. Gunnar var svært glad for dette – og Arne Robert ble da medlem nr. 77, som opprinnelig var Gunnars nummer.

En flott gest av Arne Robert – medlem nr. beholdt Gunnar like til han forlot denne verden så alt for tidlig i 2013.

 

Så var vi altså klare for vår første medlemskveld i BBC – i kjelleren på Ricks – der vi gikk på Hildemors Danseskole i barndommen.

I etterkant av årsmøtet hvor bl.a. Jan Heggernes ble klubbens første formann og undertegnede sekretær.

Kvelden ble gledelig nok en kjempesuksess og ga oss det rushet og energien til å fortsette på vårt arbeid for en unik klubb med unike musikere og like unikt publikum.

 

Kvelden underholding besto av :

Som aller første band på scenen hadde vi  "Echoes From The Past"– 

I mellom de to  musikalske innslagene hadde vi 60 tall musikk-quiz ved Bjørn Dahl. 

Utrolig kjekt – og for oss som trodde vi visste alt om 60 talls musikk – vi ble trukket godt ned på jorden – for faktisk talt visste vi ikke alt --- men det gjorde Bjørn. Bjørn gikk dessverre også så alt for tidlig bort – julen 2009 - og vil alltid være savnet i klubben.

Kvelden ble avsluttet med en fyldig Jam- Session med en sammensatt gjeng av Øyvind Offerdal, Helge Mjøs,Jan Heggernes og Sverre Faaberg.

Stemningen sto i taket.

 

Folkens – DENNE klubben er pr dags dato 14 år --- DETTE  miljøet har vokst seg bedre og bedre og gir oss idag et spesielt og sjeldent tilbud, sett i lands sammenheng.

Bergen Beat Club på Nøsteboden er landets fremste musikk klubb for voksne musikkelskere.

 

Etter at klubben byttet tilhørighet til Nøsteboden har styret i klubben utnevnt 3 æresmedlemmer – Jan Heggernes– Jan Berg og meg selv – Berit S Faaberg.

En stor ære og en tittel som bæres med stolthet av oss alle 3.

I etterkant har ytterligere 2 medlemmer blitt utnevnt som æresmedlemmer. Bjørn Stokke og Leif Johan Larsen.

Dette skjedde på klubbens 10 års jubileum i Logen den 13 Juni 2015.

På Julejammen i 2018 - ble ytterligere 3 nye æresmedlemmer innlemmet i den eksklusive gjengen.

Per Håkon Kjærstad, Svein Arne Karlsen og Sverre Faaberg.

 

Idag fortsetter klubben å vokse – og vi har økende antall medlemmer – musikk-nivået er svært høyt. Nøsteboden fylles med entusiastiske musikkelskere den første onsdagen i hver måned med unntak av Juli og August

Arrangementer utenom klubbkveldene har eskalert og vi har hatt med oss medlemmer og musikkvenner på turer, reiser, større og mindre arrangementer i inn og utland.

 

Nåværende styre jobber iherdig og målbevisst for å gjøre klubben større, ennå bedre med et fremtidsrettet mål om generasjonsskifte og flere medlemmer.

 

 

Berit S Faaberg

Sekretær i Bergen Beat Club

06.03.19

Historien bak BBC: About
bottom of page